onsdag 29. januar 2014

Tur til sykehusetSkrevet 11. Januar 2014

Dagens norwenglish fra Elin: “It’s very sånn.”

Slapp av, det va ikke nån av oss jenten som måtte på sykehuse, men ho som vise oss rundt. I utgangspunkte skulle vi dra til et nytt barnehjem i dag, men Tamari viste oss fingern sin i dag, å den va dobbelt så stor som de andre. Ho hadde kjempevondt, å vi klarte å overtale ho til å dra til legen å få sjekka det her.

I Tanzania har di ikke samme legesystem som vi har i Norge. Hjemme har vi jo en fastlege som vet om vårres historie, og som man kan ha så lenge man vil. I Tanzania e det ikke sånn, for her e legan kun på sykehusan. Det finnes ikke nå fastlegeordning her, nå som vi blei ganske overraska over når vi fikk høre det.  Anyway, vi dro på sykehuset i Iringa med ho, å ho takka oss masse for at vi va med. Vet ikke ka som holdt ho igjen, men kanskje det va trygt for ho å dra ilamme nån. Legan hjalp ho å ho fikk medisin mot det her...etter at han fikk beskjed om at Tamari hadde mzungo’s med sæ. Va tydeligvis ett insekt som va inni der. Æsj. Vi håpe nu det blir fort bra med ho.

Når man drar til Iringa, går hele dagen. Alt tar tid her, uansett ka man skal gjøre. Bussen hjem tok to tima, så vi va til slutt hjemme i fem tida. Da va det endelig inn på romme å rett i senga. Æ har plagdes med krampe i magen i hele dag, så æ håpe det gir sæ snart! Vi merke skikkelig at kroppan oppføre sæ annerledes her nede, så det e godt å tenke på at det bare e for en liten periode.

I kveld har vi sett film med Jules, ei jenta fra Belgia som jobbe som frivillig her. Vi så “The blind side”, en film æ anbefale alle å se! Den va nydelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar