fredag 3. januar 2014

Dar es Salaam

God morgen godtfolk!

Nu e det nok med den "formelle" skrivinga på bokmål, så nu kommer nordnorsken frem!

Æ, Elin og Kine har endelig fått nån tima søvn etter vi kom på hotellet i tidlig i morges. Har fått ett kjempefint rom med utsikt utover i byen. Selvfølgelig har vi jo fått ett av romman som e rett mot en moske, så her blir vi vekt av morgenbønn og full pakke.

 Utruli å se kordan di bygge blokken her, ser jo ut som de bruke fyrstikk som støtte. 


 Her e utsikta rett ut fra verandaen på hotellet. Skal bli arti å få utforske det litt mer!

Når vi landa i natt va det 28 grader, så det blei litt i meste laget å ha en tjukk hettejakke på og lang bukse. Etter vi kom inn på flyplassen måtte vi skrive på noen papirer, sånn at vi fikk visum, og bare denna prosessen tok tid. Vi har jo fått høre om "african-time", at alt tar tid, ingen stress osv, men når du står å vente i to tima på nåkka så simpelt, etter en evig lang flytur, så ekke african-time nå særlig. Når vi stod der å va usikker, så kom nån sykepleierstudenta bort å sa at vi måtte gi beskjed om at vi va her på ferie, for det va billigst. Vi blei straks litt usikker, for vi hadde fått beskjed om å fikse det dyreste visumet for å være på den sikre sida. Prisforskjellen va altså 50 dollar mot 550 dollar. Vi prøvde oss likevel; så vi ga passet og papiran fra oss og en 50 dollar-lapp. Men vi blei litt usikker etterhvert, så ho Elin gikk bort å spurte om vi hadde gjort riktig, å det hadde vi heldigvis. Kjedelig å ikke få komme inn i landet for at vi har kødda med visumet. Mitt lille stress-moment kom når de ikke tok kort og det ikke fantes minibank nån plass.

Kine va smart nok til å sette sæ ned når vi venta på det visumet. Rimelig sliten kan æ tenke mæ!

Vi fikk kontakt med han Valencio og møtte han når vi va ferdig med alt av papir-kontroll. Han va kjempehyggelig. Denna mannen e en eldre og troende mann har vi fått beskjed om, så da e det vel bare å oppføre sæ lamme han. Når vi kjørte til hotellet fra flyplassen, en relativt kort tur, sa han at vi måtte ikke gå ut på kveldan eller natta aleina. Siden vi va "mzungu", som betyr hvit, ville folk komme bort å være veldig hyggelig for deretter å rane oss. Vi føle oss ikke helt trygg på å være ute på dagen heller aleina, så vi skal nu ringe han Valencio etterhvert. 

Æ våkna i dag av alt livet som e ute i gaten, og når æ gikk ut, fikk æ se et syn æ aldri kommer til å glemme. Det e hus som ser ut som de e falleferdig, bakgårda med blekktak som ikke e i samme lengde, det e grusveia her og der, bussa som e pynta med blinkelys fra topp til tå, fløyting fra bilan, folk av alle salg i gatene og en moské som dele dagens formiddagsbønn. 


Her e to spente jente på verandaen.

Nu har ho Elin endelig våkna, så skal vi se om vi får nå liv i ho Kine. Vi må vel ta oss en tur ut, sånn at vi blir kjent her i område. 

 Her e hotellrommet vårres. Trives.

Følg med videre, for her kommer det mange flere oppdateringe og masse bilda! 

Afrikahilsen fra Tone og Elin.

4 kommentarer:

 1. Vær forsiktig med utforskninga, ta med sjåføren dokkers! Klem fra mamsen <3

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, vi har med oss sjåføren overalt, mamma ;) <3

   Slett
 2. Kos dokker å nyt alle opplevelsan :)
  Klæm støresøs <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal vi gjøre vettu <3 Klem fra lillesøs

   Slett